28 Mayıs 2007

Mısır Ekmek



İstek ekmeklerin en başında geliyordu mısır ekmeği..

4 Su bardağı mısır ununu 1 çay kaşığı karbonat ve az biraz tuz ilavesiyle 2 su bardağı sütle yoğurarak ilk denememi yaptım Nispeten sert yapılı bir ekmek oldu hani böyle tiritlik ekmekler gibi...

12 yorum:

cocuktancocuk dedi ki...

ziyaretiniz için teşekkürler...eski bir blogcuyken bir de blogspotcu olalım dedik....buraya alışmaya çalışıyoruz...

mısır ekmeği benim favorim...ekmek makinesinde defalarca denediysem de tutturamadım...galiba en iyisi elde pişirmek ...mutlaka deniycem...sevgiler

yusufun annesi dedi ki...

Merhaba,
Yine muhteşem bir ekmek.Zevkle ve keyifle tariflerini takip edip deniyorum.ellerine kollarına sağlık.Sevgiler

serap uzun dedi ki...

Merhaba Burca hep denemek istedigim ama bir turlu yapamadigim ekmek.Tarifi hemen burada ilk firsatta yapacagim insallah.Makinada yapsam olurmu?Ellerine saglik,gorusmek uzere canim.
Selamlar.

Burcu dedi ki...

Çocuktançocuk karbonat muhteviyatı bir ekmek olduğundan olsa gerek makineyi sevmemiş olabilir sevgiler..
yusufunannesi teşekkürler :))
serap makineyle karbonattan dolayı anlaşmamış olabilirler ben makinem olmadığı için tam bişey söyleyemiyorum daha yumuşak formda bir ekmek için ben bir kez de yoğurtla denemeyi düşünüyorum :)) Sevgiler

yusufun annesi dedi ki...

Burcucum maili gönderdim.Sevgiler

akçahan dedi ki...

Ne kadar iştah açıcı bir görünümü var ekmeğiniz. Ellerinize sağlık.

akçahan dedi ki...

Ne kadar iştah açıcı bir görünümü var ekmeğiniz. Ellerinize sağlık.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Burcu hiç mısır ekmeği yapmadım. Senin bu güzel sonuç veren tarifinle denemek istiyorum. Ellerine sağlık. Sevgiler

HULYA dedi ki...

Burcu'cuğum,
Mısır ekmeğini ben makinede yapıyorum tabii ki seninki kadar güzel olmuyor.Seninkisi çok güzel olmuş.ellerine sağlık canım.Sevgiler

cafe gusto dedi ki...

Merhaba
Sitenizi bugün keşfettim.Ekmek harika görünüyor ellerinize sağlık.Karadenizli olduğum için mısır ekmeği hakkında bilgim var biraz.Öncelikle sizde bir problem yok.Mısır ekmeği içi sıkı bir ekmek olur.Bazıları o kalınlığı ve sertliği sevmediği için incecik pişirirler.Ayrıca ekmek makinesinde sonuç alınamayabilir.En güzel mısır ekmekleri tavada,kısık ateşte pişer....
Sevgilerimle...

Tuba dedi ki...

Biz Karadenizliler misir ekmegini yalniz misir unu, tuz ve su ile yogururuz. Sen bir de o ekmegi gor, tas yaninda yumusak kalir. Sonra Amerika'ya geldigimde yumusacik, pasta gibi misir ekmekleri yedim de, misir ekmeginin lezzetini gordum:)) sevgilerimle,

Yemek Tarifleri dedi ki...

Çok güzel. teşekkürler.