Bu salatanın Tokat'çası; Fosullu Pürpürüm :))
Bir demet semizotu, 1 kavanoz közlenmiş patlıcan, arzu edilen miktarlarda; soğan (ki ben tuzlayıp, ovup, sudan geçirip, suyunu sıkıp kullanmaktayım) maydonoz, dereotu ve küp doğranmış domatesten oluşan bir semizotu salata çeşitlemesi. Sos olarak; zeytinyağ+ sarmısak+ balsamik sirke (yada limon suyu) karışımını hazırlayıp harmanlıyoruz.
Biz pek sevdik çekirdek ailecek :))
Tarif için Merda Hanım'a teşekkürler...
09 Temmuz 2007
Semizotu Salatası (Fosullu Pürpürüm)
Labels:
Soğuk Yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Ne kadar iştah açıcı ve lezzetli görünüyor Burcu'cuğum. Ellerine sağlık.
Sevgiler,
Burcu bu patlıcan ilavesi fikrine bayıldım.Nefis olmuş.Ellerine sağlık.
Sevgiler
Şebnem
İsmine bayıldım :)))))
Fosullu pürpürüm ile ürperella mutfakta :)
(demek geldi içimden. Tabi bu durumda ürperella sen oluyosun kih kih )
Yorumlarınız için teşekkür ederim
Sevgiler
İmza: Ürperella :)))))))
Yorum Gönder