24 Ocak 2008
Portakal Kabuğu Rendesi
Yazortasına portakal kabuğu rendem bulunsun, soğuk sütlü tatlılarıma, keklerime, kurabiyelerime tat katsın diyorsanız; şimdiden rendeleyin portakalın kabuğunu, sonra hacmi kadar tozşeker ekleyerek karıştırın, cam kavanoza aktarıp ağzını sıkıca kapatın. Buzdolabında muhafaza edin. Yazın portakallı tatları için şimdiden afiyet olsun. Evcilik Lezzetler'in 100. postu da hayırlı uğurlu olsuuunnn :)))
Labels:
Mevsim Hazırlıkları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
20 yorum:
ne güzel bir fikir.paylaştığın için tesekkürler.
sevgiler
hımmm fikir çok cazip. iş uygulamaya kalıyor, fikrine sağlık...
Ben de yapıyorum ve portakal olmadığı zamanlar işimi görüyor.
Ellerine sağlık.
sevgiler...
aaaa 100 mü olduuuuuuu iyi hadi daha nice 100 lere ::)))) eline saglik
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Hımmmmm mis gibi koktu ellerinize sağlık...
selam arkadaşım çoook güzel bir fikir ..teşekkürler.mutlaka deneyecegim:))sevgiler..
Hep kış gelince mutlaka yapayım diyordum. Kış geçiyor ben hala yapmadım. Hatırlattığın için çok sağol Burcucuğuum.
Nice 100. 200. 300.... yazılara güzel paylaşımlara diyorum. Turkuaz rengi fona bayıldım...
Canikom Burcum,
100 ler 1000 leri getirsin binler 10 binlerii ooohh sefamız olsun :)))
Şekerim portakal kabuğu saklama yöntemi nefis.
Öpüyorum gıdından.
sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
Gerçekten çok iyi. Ama merak ettiğim bişey var. Sulanmıyor mu yada uzun süre kaldığı için bozulma olmuyor mu?
Hoşçakalın:))
Aa aaaa bu süper fikir Burcucuğum, e ben bununla yazın portakallı dondurma yaparım:))
Harika bir fikirmis Burcu, hemen yaparim ben bunu, kopya cekmis gibi olmazsam:)))
100. yaziniza bizden de hayirli ugurlu olsun dilekleri...:)
Akıllı arkadaşım benim:)))Hemen deneyeceğim:)))
Kocaman sevgilerimle:)))
nice 1oo 200 300 lereee ...
portakal kabukları süpe görünüyor...
sobelendiiiin :))
Burcucum, bayıldım bu işe..Ne akıllı kadınsın valla..Alayımda bir kaç kilo portakal rendeliyeyim :)))
Bu arada daha nice yazılara diyorum..
Sevgiler...
kaynatılacak mı her ikisi yoksa yalnızca karıştırıp dolaba mı kaldırılacak?
ellerinize sağlık, teşekkürler..
Canım arkadaşlarım gönderdiğiniz birbirinden güzel yorumlara teşekkür ederim, akıllı kadın ilan edilmek pek hoşuma gitti doğrusu heh heh :))
Sorulara geçecek olursam Mihriban'cım yorumla da cevaplamıştım gerçi ama buzdolabında muhafaza ve alırken temiz kaşık kullanmak ömrünü fazlasıyla uzatır ;) Dururken sulanmıyor ama şekerle karıştırırken diriliğini kaybedip bulamaçlaşıyor ;)
İsimsiz kaynatmıyoruz, çiğden sadece şekerle karıştırıyoruz
Sevgiler...
Ellerine sağlık canım.çok nefis görünüyor kaçgündür aklımdan geçiyordu portakal kabuğundan herşey yapıyorum bide reçel yapsam diyordum.tarifini uygulayacağım en kısa zamamda
SEVGİYLE KAL
aman allahım ben yanış görmüşüm canımcım reçel sandım ben.ben kabuğu direk saklıyodum bu trifle saklarım bundan sonra reçel tarifin varmı kabuktan:)
Dilek'çim hakkaten görüntü reçelimsi marmelatımsı kim der buna kabuk diye :)) Portakalla öyle çok şey yapasım var ki benim de, reçel, şekerleme...
Deneyecegim. Umarim bu sekilde bozulmadan kaliyordur. icinde toz seker oldugu icin mi bozulmuyor acaba?
Yorum Gönder