02 Nisan 2009

Pretzel Kraker


Namı "Pretzel" diye anılırmış bu şeklin. Kalıbı Eylül Gıda'da gördüğümde kraker yaparım düşüncesiyle almıştım. Meğer Pretzel Almanlara özgü bir ekmeğin de şemaliymiş.
Oktay Usta'nın tarifiyle yaptığım kraker hamurunu pretzel kalıbımla şekillendirdim, pişirdim ve de sonuçtan ziyadesiyle memnun kaldım :))
Malzemeler:
3 Su bardağı Un
1/2 Paket Kabartma tozu
50gr Yumuşamış tereyağ (3 yemek kaşığı)
1 Su bardağı Buzlu Su
1 Tatlı kaşığı Tuz
1 Yumurta Sarısı
Süslemek için;
1 Yumurta akı
Susam
Hazırlanışı: Tereyağ ve yumurta sarısı çatalla birbirine yedirildikten sonra üzerine buzlu su eklenir. Tuz, kabartma tozu ve unun 1 su bardağı kadarı elenerek eklendikten sonra kalan un yavaş yavaş eklenerek yoğurulur.Çubuk şeklinde yada kalıplarla şekillendirilen hamur önce yumurta akına sonra susama batırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır. 230 Derece önceden ısıtılmış fırında susamlar kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun :))

15 yorum:

pelin'ce dedi ki...

Burcu bana da bu kurabiye kalıplarından hediye gelmişti ama bende hangi tarifi yapacağımı bilememiştim.Çünkü tatlı bir bisküvi diye biliyordum.
Artık kurabiye kalıbımı büyük bir seviçle kullanabilirim. :)
Ellerine sağlık..

Sevgiler.

zerrin - misss dedi ki...

canım efciliğim,

ben de pek severim bu kurabiyelerin görüntülerini.. arada çubuk kraker yaparken bu şekillerden de yaparım.

ellerine sağlık lsun.

öperim yanaklarından

Semra Çebi dedi ki...

Bu tarz krakerler alırdık küçükken bakkaldan.Bu ismi söylesek acaba anlarmı çarsıdakiler:)Ellerine sağlık cnm.

mujdenin denemeleri dedi ki...

Çok farklı görünüyor şekilleri.Ellerine sağlık.Sevgiler...

derya dedi ki...

Burcu canım çıtır çıtır harika olmuş
krakerler ellerine sağlık kocaman sevgiler...

ayşegül tiryaki dedi ki...

Lezzeti bir harika ,tadına bakan şanslı biri olarak herkese tavsiye ederim...Eee artık bu da burcu'mla aynı yerde çalışmanın nimetlerinden:)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ne güzel olmuşlar, bayıldım!

Cafe Gusto dedi ki...

Ceyda hanımdan bunları aldığını öğrendiğim günden beri beklemedeydim ne zaman karşımıza krakerlerle çıkacak diye..Ellerine sağlık harikalar...sevgiler...

Feyza Fidan dedi ki...

Demek ziyadesiyle memnun kaldın Burcummmm :))) Allah iyiliğini vermesin emi..
Canım arkadaşceyizim benim, hem krakerlere hemide fotosuna hayran kaldım.Ellerine sağlık tatlı bacım, öpüyorum seni..

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Burcu'cuğum,

Ne güzel kurabiyeler bunlar.
Bu tür bir kalıbı hiç görmemiştim. Bloglarımız sayesinde ne çok şey öğreniyoruz değil mi?
Tarif de yağının azlığından dolayı çok çok hoşuma gitti. Tabi yapan da böyle maharetli olunca daha da güzel göründü gözüme.
Ellerine sağlık güzel arkadaşım.

Samsun'a ve sana kucak dolusu sevgiler,

rabis dedi ki...

bretzel o :))

Damak Tadı dedi ki...

Çok şeker olmuşlar,ellerine sağlık tatlım..Aynı kalıptan bende de vardı ama kullanamadan kayboldu..))Ellerine sağlık tatlım..))

Adsız dedi ki...

almanya da "brezel" olarak gecer. su sekildedir; http://www.baeckereirieger.de/Brezel.jpg

Şenay dedi ki...

Canım bende şekline aldanıp elimle aynı şekli verip aynen tarifine uydum ama kupkuru bişi oldu güzel olmadı malesef.:(

Murat dedi ki...

Teşekkürker
Film izle