27 Temmuz 2007

Çikolatalı Tartolet

Hava sıcakk, fırın sıcakk!! Bir de iyi tarafından bakalım yağ, yumurta çok çabuk oda ısısına düşüyor ;))
Bu nefis tartöletlerin hamurunu;
2 Su bardağı un
2 Yemek kaşığı pudra şekeri
125 gr Tereyağı
1 Adet yumurta sarısı
3 Yemek kaşığı su ile hazırlayıp 15 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz. Tart kalıbına yerleştiriyoruz. Dolgu olarak;
1 Paket labne peyniri (200 gr)
1/2 Su bardağı pudra şekeri
125 gr bitter çikolata (benmari eritilmiş)
1 adet yumurta
1/2 Su bardağı badem unu
Karışımını hazırlayıp tartöletlerin içine kaşık yardımıyla koyarak 180 derecede 20 dakika fırınlıyoruz.

Fırından çıkıp soğuduktan sonra benmari eritilmiş beyaz çikolatayla enjektör yardımıyla süslüyoruz.
Nefis bir lezzet. Yukarıdaki ikinci denemem. İlk denemem biraz hormonlu olmuştu(Sol şeritteki;)) İlkinde farklı olarak hamurun buzdolabında dinlendiği süreyi atlamışım. Herikisi de çok lezzetliydi aralarında çekememezlik yaşanmasın diye her ikisini de yayınlıyorum :)))
Tarif bir gazetenin Pratik Mutfak Rehberi başlıklı bir Çay Saati ekinden...

17 yorum:

Eda dedi ki...

Bu aralar aklım hep tatlılarda, sayende gözümü doyuruyorum, ellerine sağlık...
Ama yazık o hormonluya ilk göz ağrısı ne de olsa :)
Bu arada canım, aramışsın kardeşim söyledi, çok sağol. Evde olmadığıma çok üzüldüm. Tatile kaldı 1 gün o yüzden son sürat işleri halletmeye çalışıyorum, yarın da koşturacağım...
Sevgiler

ayseyaman dedi ki...

Hava sıcak ama bu çikolatalı tartoletler çayın yanına çok güzel yakışacak.
Haftasonuna evde tatlım bitecek sonra yine canım tatlı çekecek. Bu çikolatalı tartoletler yapılacak. :)
Sonra geri gelinip Burcu'cuğum "ellerine sağlık olsun, iyiki de tarifi paylaşmışsın" denilecek. :) he he!

sevgilerle

gülriz dedi ki...

Offff ne güzel görünüyor çikolatalı tartoletler; acaba dolgusu cheesecake'e mi benziyor diye düşünmekten alıkoyamadım kendimi :) Ufaklık bunları ne güzel lüpletiyordur kimbilir :))) Ben geleceğim zaten oraya, ufaklık bunları lüpletir, ben de onu lüpletirim; bu arada bana "bu neeeeeeee?" diye sorar belki :) Sevgiler kocaman

PASTARDA dedi ki...

Gene döktürmüş hatun..ellerine sağlık bacım.Şu enjektör fikride dahiyane yani :)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Burcu'cuğum,
Bu ne hız ne enerji. Her gün yeni bir sayfa bekliyor bizi blogunda harikasın. Yanına gelelim de bize de bulaştır birazcık :P
Çikolatalı tartölet yapmak da benim de hep aklımın bir köşesinde var. Geçen gün Zinnur'un blogunda buldum tam yapacakken vazgeçtim. Senin tarif de çok güzel. Denemek isterim en kısa sürede. Sevgiler,

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Eda iyi tatiller şimdiden bol bol dinlenmeler... :))
Yaman Ayşe çok sevindim beğenmene, pek yakıştılar valla tüketim sirkülasyonu inanılmaz hızlı oldu :))
Gülriz Cheesecake artık yapma diye elime vuruken kendi kendime aklıma geldi bu tartöletler :)) Kunter bir kısmının süslemesini kendi yaptı ve en son enjektörün içindeki beyaz çikolatayı ağzına sıkarken görüldü. Bak hakkaten geliyosan hazırlıklı gel. Bizimkisi bu ne hadisesini atlattı Niye hadisesine başladı. "Niye patlıcan anne" ":S" "Allah canını mı patlatmış anne" :))))
Burçin teşekkür ederim. Enjektör hadisesi mesleki tatmin galiba Bağkurda elime enjektör veren olmuyo evde telafiye girişiyorum :p
Burçin teşekkür ederim :))
Ya bu arada farkettiniz mi evcilik lezzetlere pastarda Burçinle Burçinin Denemelerinin yorumları peşpeşe geliyor :)) Yok yapmicam aynı espriyi içimden tutarım ama ben yine dileğimi :P
Ha ne diyodum Burçin hakkaten bir pasta mutfak aşkıdır gidiyor tatile gidemeyip işyerinde de durgun ve az yorucu günler geçirince sonuç evdeki pasta canavarlarına yarıyor. Aslında benim gördüğüm dergideki tartöletler inanılmaz şıktı. Özel bir kalıbı var muhtemelen bu tartöletlerin, onu araştırmadan önce hemen Zinnur'un tartöletlerine bakayım. Ben hayranımdır kendisine;))
Sevgiler sıcak sıcak böölee ...

damak tadı dedi ki...

Burcu'cuğum,
Yine harikasın canım sen..))Tartoletlerin hormonlusu ve normali de çok güzel görünüyor vallahi..Tam öğle vakti aklımızı başımızdan aldı desem..))

Ellerine sağlık canım benim..

Selen dedi ki...

Offf rejimdeyim diyorum ama yaaaa :)) ilk görüşte ısırıcam seni böyle güzel şeyler yaptığın için...
İyi tatiller caniko

Ferhanca dedi ki...

Tartolette çok başarılısın tebrikler..afiyet olsun ,ellerine sağlık..sevgiler...

Duygu dedi ki...

Merhaba Burcu
Tartoletler super gozukuyor. Blogundan bir suru tarif begendim hangisini deneyecegimi sasirdim:)Ellerine saglik.
sevgiler

yusufun annesi dedi ki...

Burcu benim haberim olmadan bir pastane açtında seri üretimmi yapıyorsun yoksa:))
Yaa sözler bitti hocam ne desem ki??Harikamı?Muhteşemmi?Bi de cahilliğime ver sormadan duramıycam;
Tart tabanını pişirdikten sonramı dolguyu ekleyip pişiriyorsun berabercemi pişiyorlar.
Sevgiler:)

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Güll her yorumunda yüzümde de adın gibi güller açıyor desem :)) Teşekkür ederim.
:))) Selen valla çok pardon. Sen beni görene kadar recim hadisesi bitiş bulsa da ben de sana bu cicilerden yapmış olsam da... :))
Ferhan hanım çok teşekkür ederim :)
Duygu valla bilmukabele :)) ama kararlıyım bugün yarın bir muffin yapıcam senin tariflerden ;))
Şebnem benimkisi pastanecilik oynamak gibi bişey galiba :)) Teşekkür ederim içten güzel yorumuna :)) Şim bu taröletleri tabanını ayrı pişirmeden, dolguyu da koyup hepsi beraber pişiriyoruz. O üst dolu varrr yaaa bööle pişince ne kek ne krema, ıslak kek gibi dehşet bişey oluyor :))
Herkese kocaman sevgilerrr :)))

Acemi Şef dedi ki...

Bu tartoletin tadı muhteşem! Yapmayan çok şey kaybeder benden söylemesi ;)

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Esraaa :)) Şefimm :)) Hoşgeldin...
Yapan kilolardan pişman, yapmayan zaten pişman bir tartölet :))
Şimdi sofra ağustos sayısı elimde ikindi lezzetleri ekinde aynı tarif yayınlanmış :)) Eskimeyen lezzet mi desek ;))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Canım,
Bir haftalık bir gecikmeden sonra ancak bugün yorum yazabiliyorum. O yüzden kusuruma bakma...Bu tartoletlerden tatmış biri olarak yorum yazmamam büyük bir ayıp. Ama sıkıntılarımı biliyorsun. Bu nedenle affedersin... Neyse, tartoletlerin tadına geçecek olursak... Gerçekten nefisti ama paylaşmak zorunda kaldığığımdan tam olarak tadını alamadım mı ne:))Sevgiler...Deniz

Adsız dedi ki...

tartolet harika görünüyor.peki bunu dondurucuda saklaya bilirmiyiz?

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Deniz afiyetler olsun :))
İsimsiz hamurunu yaptıktan sonra dondurucuda saklayıp yapım anında çözdükten sonra krema kısmını hazırlayıp pişirebilirsin, hazır haliyle dondurmak konusunda denemediğim için net birşey söyleyemeyeceğim ;)
Sevgiler...