17 Nisan 2008

Karışık Ekmek


Un çeşitlerini artırdıkça, karıştırdıkça lezzet bulan bir ekmek daha...
1 Su bardağı parmağı hafif yakan ılıklıktaki süte 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 Paket yaşmaya eklenip ezilerek yarım saat kadar bekletilir.
1 Su bardağı soya unu
1 Su bardağı çavdar unu
1 Su bardağı kepekli un
2,5 su bardağı un (Bu miktarı sıvı ilavesinin ardından artırıp, azaltabilirsiniz)
1 yemek kaşığı tuz
Tüm unlu malzemeler elenerek büyükçe bir kaba alınır. Bekletilmiş sütlü maya ve 1 şişe soda ile yoğurulur. Bir kaç saat kadar kalınca giydirilerek sıcak ortamda mayalanmaya bırakılır. Yağlanıp unlanmış baton kek kalıbına alınan hamurun üzerine zeytinyağ gezidirlerek haşhaş tohumu ve ayçekirdeği içi serpiştirilir. 200 Derecede pişirilir.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

nefis gorunuymlu bir ekmek
eminim tadi da harikadir
ellerine saglik

www.yenitadlar.blogcu.com

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Harika bir ekmek olmuş ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Canumun içi evcülüğüm,

ne güzel bir ekmek olmuş. SOya unu aldım geçenlerde çorbasını yapmak için. SOya ununda bir çorba tarifi bulmuştum. Anlatamam öyle kötü olduki.. :) o undan uzaklaştım evdeki unu ne yapacağım diye kafaya takmıştım. :)
dur bakalım yarın ekmek makinasını kurup şu ekmeği bir deneyeyim. :))))

ellerine sağlık hayatım.

sımmsıkı kucaklıyom seni.

www.misssgibi.com

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Kek kalıbında da yapılabilecek enfes görünümlü bir ekmek! Mmmm, fırından çıktığında nasıl kokuyordu kimbilir.. Zeytinyağı, peynir,domates bu enfes ekmekle bir ziyafete dönüşür kesin. Ellerine sağlık Burcu..

Bir Dilim Düş dedi ki...

Merhabalar,

Biz, yani Selcen ve Evren bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Karar verdik vermesine ama bir yandan da bizi bir telaş aldı ne yapalım diye. İstedik ki etkinliğimiz hem herkesin yüzünde bir tebessüm oluştursun hem de gönüllerimizi küçük hediylerle biribirine bağlasın. Sonunda karar verdik, yaklaşan anneler gününü de düşünerek ANNELER GÜNÜ & KALPTEN GELEN GÜZELLİKLER etkinliğini başlattık.

Katılmak isteyen blogcu arkadaşlar annelergunu.kalptengelen@gmail.com’ a ad, soyad, blog adresleri ve hediyelerin gelmesini istedikleri adresin yazılı olduğu bir mail atacaksınız ve 10 Mayıs’ta yapılacak kura sonucunda birbiri ile eşleşenleri biz 11 Mayıs’ta mail ile bilgilendireceğiz böylece herkes sadece kime hediye alacağını öğrenmiş olacak. Ancak hediyeniz geldiğinde kimden geldiğini öğrenebileceksiniz. Hediyeleriniz elinize ulaştığında da bloğunuzdan yayınlayacaksınız. Eee bu arada annelere, anne adaylarına ve geleceğin annelerinin de anneler gününü kutlamış olacağız. İsterseniz yurt dışından isterseniz yurt içinden nereden olursa olsun etkinliğimiz herkese açık. İstediğiniz her şeyi hediye edebilirsiniz kendi ördüğünüz bir şal, yaptığınız bir reçel, bulunduğunuz yere ait yöresel bir şey, pastacılık malzemeleri, kitap vs vs vs… Hepinizi etkinliğimize bekliyoruz.


Son Katılma Tarihi: 10 Mayıs 2008
Hediyeyi Ulaştırma Tarihi: 10 Haziran 2008
Hediyelerinizi Bloglarınızda Bizlerle Paylaşma Tarihi: 12 Haziran 2008

gülriz dedi ki...

Aaaaaa, tam şu enfes cupcake'lere (ki ben onları her seferinde kaplumbağaya benzetiyorum, hayal gücüm süperdir de :))))) yorum yazmaya gelmiştim, Burcucuğum evdeki tüm un çeşitlerini karıştırıp ekmek yapıvermiş, ne de iyi yapmış. Tabi bunca tatlının üzerine, ancak böyle bir ekmek giderdi değil mi?????
Bu arada, blog yazılarımı kategorize ettim, her ne kadar o "beni kategorize etme, benle oynama..." dediyse de ben ettim :)))))
Öperim seni kocaman, Kunter'i de... (Bu aralar Kunter'in maceralarından pek söz etmiyorsun, ösledim kendisini :))))))

Bir Anne dedi ki...

Afiyetle yenir:)))

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Burcucum ekmeğin çok besleyici olmuş. Burada bu unları bulmak biraz(soya unu hariç) zor ama yine de deneyeceğim. Beyaz içi boş kof ekmekler çocuklarımıza hiçbir besleyicilik sağlamıyor, ne güzel yapmışsın sen.