06 Temmuz 2007

Deniz'in Sofrası

Sizleri bu kez çok keyifli bir sofraya davet ediyorum. Evsahibimiz Deniz; sanal olmayan alemde tanıdığım en zevkli ve becerikli hanımefendilerden biri :))

İşte fındıklı kurabiyeler...

Ortaya karışık... Çiğ köfte, Cevizli Salata, Hardallı Kurabiyeler...

Sultan Sarması...
Tarif:
4 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Paket kakao (50 gr)
1 Paket şekerli vanilin
Ocakta muhallebi kıvamında pişirilir. 1 Yemek kaşığı margarin ilavesi ile mikserle çırpılır.
Büyük fırın tepsisinin zeminine bol hindistan cevizi serpilip muhallebi sıcakken tepsiyeye yayılır. (Burada oluşabilecek deformasyonlara dikkat lütfen hindistan cevizi tabakasını bozmadan ince hareketlerle karışım tüm zemine yayılmalı.) Kakaolu muhallebimiz soğumaya bırakalır.
1 Paket kremşanti 1 Su Bardağı süt ile hazırlanıp tepside bizi bekleyen kakaolu muhallebi üstüne yayılır. Buzdolabında bekletip iyice soğuduktan sonra büyük tepsideki sultanımız enine 2 parmak kalınlığında olacak şekilde şeritler halinde kesilir. Sonra bir de tepsiyi boydan ikiye bölecek şekilde kesilir. 2 Parmak kalınlığı şerit sultanımızı sararak işlemi tamamlıyoruz. Sultanlar sarma işleminin ardından dik duruyorlar... Ama nasıl da asil duruyorlar...


Semizotu Salatası... Merda Hanım'ın katkılarıyla tarifi pek yakında ;)) Peçeteliğe dikkat lütfen :))



Haşhaşlı Kek dilimlenmiş görüntüsü...

Sanal davet sofralarında göz doygunluğu ile yetinmek te ne fena bir histir bilirim kehkeh :)) Serzenişe mahal yok. Deniz ertesi gün bir doğum günü kutlaması için hazırladığı şeker hamur kaplamalı içi bol çikolatalı pandispanyalı çiçekli pastasını bizlere de sadece göz doygunluğu için sunmuştu :)) Güller ne kadar da sahici değil mi :))
Dip Not: Sultan sarması tarifini ekledim. Şimdi kamuoyu desteğiyle Deniz'i bloger yapma çalışmalarına başlayabilirim :))

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım, çok teşekkür ederim...Tabii senin katkıların ve de güzel fotoğrafların ile can buldular...Üstelik fotoğraflar gerçeğinden bile güzel görünüyor...Soframa her zaman beklerim.Sevgiler...

yusufun annesi dedi ki...

Burcu bu ne güzel bir sofra bayıldım.Hele şu sultan sarması...Acilen tarifini bekliyorum arkadaşım.Afiyet bal şeker olsun sizlere, arkadaşın Denizinde ellerine sağlık:))
Şebnem

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Burcu'cuğum,
Sofranız muhteşem gözüküyor canım,yapanların ellerine tadına bakanlara da afiyetler olsun..
Haşhaşlı keklere ve çöreklere ilgim çoktur benim,özelliklede keklerde olursa acaip keyif alırım.
Senin yapmış olduğun bu muhteşem kek ise beni çoşturdu buradan adeta..))Şimdi iş yerindeki arkadaşlarıma sayfanın linkini verdim, birazdan sanırım beni boğmaya gelirler bizi kışkırtıyorsun diye..))

Harikasınız tek kelime ile canım..Arkadaşın Deniz'in de ellerine ve gönlüne sağlık..


Sevgilerimle,

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Şebnem ben bir kez denedim sultan sarmasını beceremedim iyi mi :)) Tekrar Deniz'den detaylı tarif alıp yapar yapmaz yayında olacak ;))
Gül ben dilim fotosu çekememiştim yaptığımda, tadma anına gelince unutuveriyor insan işte :)) Deniz'in sofrasında görünce "bi dakka bi dakka dilim foto lütfen" şeklinde çektim hemen ;) Arkadaşlarına selamlar :)))))))))

Acelya Kuzeyli dedi ki...

burcucum,
sultan sarmasının tarifini bekleyenler arasında ben de varım :) çok süper görünüyor...
sevgiler..

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Burcu,
Deniz arkadaşının ellerine sağlık. Onu da aramıza alalım en yakın zamanda, nefis tariflerini blogunda paylaşsın. Eminim siz benden önce ikna turları atmışsınızdır :)
Doğum günü çocuğunun doğum günü kutlu olsun, bu pastanın tabanı gibi bembeyaz tertemiz bir hayatı, güller gibi de gönlü hep çiçek açsın. :)
Sizlerede afiyet şeker olsun.
sevgilerle

bir demet feslegen dedi ki...

Burcu'cuğum
Herkese böyle becerikli bir evsahibi nasip olsun diyeyim önce :)
Herşey harika gözüküyor,ama tarifleri nerede :(
Deniz Hanım'ın ellerine sağlık, tabi senin de...
Ayşe'ciğimin de önerisine katılıyorum, aramızda görmek isteriz Deniz Hanım'ı...
Sevgiler canım

Selen dedi ki...

Ooooo.. Efendim bu ne güzel sofra, bu ne keyif.. Bence de Deniz'i de blog alemine katmalısın. Çok sevgiler

NiNo dedi ki...

enfes gforunuyorlar ellerinize saglık

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Of aman harika bir sofra buuuu. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
Sevgiler,

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Burcu,Bu sofra harika olmuş arkadaşını ikna et blog alemine katılması için.
Sultan sarmasını ben de kışın yapmıştım nefis olmuştu.Daha sonra tarifini verdiğim bir arkadaşım yapamamıştı.Ben bu sarmayı kışın yapmıştım ve balkonda üzerini örtüp 1 saat bekletmiştim.Belki sıcaklardan olmayabilir.
Sevgiler...

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Betül lezzet te tam süperdi yani :))
Yaman Ayşe Eda Selen arkamdaki kamuoyu desteğiyle elimden geleni yapacağım :))
Nihan teşekkür ederim :))
Burçin gelmiş laylaylommm :))))))))
Serpil sıcaklardan bir de benim sabırsızlığımdan :)) muhtemelen olmamıştır dimi lezzet şahane ben de ilk fırsatta tekrar denemeyi düşünüyorum...
Sevgiler en kocamanlarından...

yusufun annesi dedi ki...

Burcuuuuu, şimdi gördüm sultan sarmasının tarifi gelmiş.Akşama ne olursa olsun yapıyorum.Yarın akşamada kamuoyunun onayına sunarım.
Sevgiler:))

Adsız dedi ki...

Dün akşam sultan sarmasının tadına bakma fırsatını buldum.Harika bir tatlıymış.Kendim de ilk fırsatta deneyeceğim.Ablam diye söylemiyorum Deniz'in mutfağı bir harikadır.Yeni tarifleriyle beraber tekrar konuk olmasını bekliyorum.Sevgiler

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Derya hoşgeldin :)) Kesinlikle katılıyorum Deniz mutfakta harikalar yaratan bir hanfendi... Blogcu olması yolunda senin ısrarlarını da bekliyorum :)) Sultan sarmasını yenilerde ben de tekrar yap-tım :))) Yediden yetmişe büyük iştahla tüketildi :))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Mehaba Burcu ,
Aynı zamanda hoşbuldum.Fırsat buldukça sitenizi takip ediyorum.Değişik tatları yapmak benimde hoşuma gidiyor.Ablamın Blogcu olması konusuna gelince biraz ümitsiz görünüyor.Kabul etmeyecek herhalde.Çok daha güzel sofralarla konuk olabilir.
Sevgiler...