09 Temmuz 2007

Semizotu Salatası (Fosullu Pürpürüm)


Bu salatanın Tokat'çası; Fosullu Pürpürüm :))
Bir demet semizotu, 1 kavanoz közlenmiş patlıcan, arzu edilen miktarlarda; soğan (ki ben tuzlayıp, ovup, sudan geçirip, suyunu sıkıp kullanmaktayım) maydonoz, dereotu ve küp doğranmış domatesten oluşan bir semizotu salata çeşitlemesi. Sos olarak; zeytinyağ+ sarmısak+ balsamik sirke (yada limon suyu) karışımını hazırlayıp harmanlıyoruz.
Biz pek sevdik çekirdek ailecek :))
Tarif için Merda Hanım'a teşekkürler...

4 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ne kadar iştah açıcı ve lezzetli görünüyor Burcu'cuğum. Ellerine sağlık.
Sevgiler,

yusufun annesi dedi ki...

Burcu bu patlıcan ilavesi fikrine bayıldım.Nefis olmuş.Ellerine sağlık.
Sevgiler
Şebnem

Selen dedi ki...

İsmine bayıldım :)))))

Fosullu pürpürüm ile ürperella mutfakta :)
(demek geldi içimden. Tabi bu durumda ürperella sen oluyosun kih kih )

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkür ederim
Sevgiler
İmza: Ürperella :)))))))