24 Ocak 2008

Portakal Kabuğu Rendesi



Yazortasına portakal kabuğu rendem bulunsun, soğuk sütlü tatlılarıma, keklerime, kurabiyelerime tat katsın diyorsanız; şimdiden rendeleyin portakalın kabuğunu, sonra hacmi kadar tozşeker ekleyerek karıştırın, cam kavanoza aktarıp ağzını sıkıca kapatın. Buzdolabında muhafaza edin. Yazın portakallı tatları için şimdiden afiyet olsun. Evcilik Lezzetler'in 100. postu da hayırlı uğurlu olsuuunnn :)))

21 yorum:

ezgi uğurlu dedi ki...

ne güzel bir fikir.paylaştığın için tesekkürler.
sevgiler

yeşil kivi dedi ki...

hımmm fikir çok cazip. iş uygulamaya kalıyor, fikrine sağlık...

ab-ı hayat dedi ki...

Ben de yapıyorum ve portakal olmadığı zamanlar işimi görüyor.

Ellerine sağlık.

sevgiler...

Aynur dedi ki...

aaaa 100 mü olduuuuuuu iyi hadi daha nice 100 lere ::)))) eline saglik

www.aynurdantarifler.blogspot.com

ugurbocegimleafiyetle dedi ki...

Hımmmmm mis gibi koktu ellerinize sağlık...

http://hunerlieller.net dedi ki...

selam arkadaşım çoook güzel bir fikir ..teşekkürler.mutlaka deneyecegim:))sevgiler..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Hep kış gelince mutlaka yapayım diyordum. Kış geçiyor ben hala yapmadım. Hatırlattığın için çok sağol Burcucuğuum.
Nice 100. 200. 300.... yazılara güzel paylaşımlara diyorum. Turkuaz rengi fona bayıldım...

zerrin - misss dedi ki...

Canikom Burcum,

100 ler 1000 leri getirsin binler 10 binlerii ooohh sefamız olsun :)))

Şekerim portakal kabuğu saklama yöntemi nefis.

Öpüyorum gıdından.

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Mihriban dedi ki...

Gerçekten çok iyi. Ama merak ettiğim bişey var. Sulanmıyor mu yada uzun süre kaldığı için bozulma olmuyor mu?
Hoşçakalın:))

Papatya dedi ki...

Aa aaaa bu süper fikir Burcucuğum, e ben bununla yazın portakallı dondurma yaparım:))

Bir Anne dedi ki...

Harika bir fikirmis Burcu, hemen yaparim ben bunu, kopya cekmis gibi olmazsam:)))
100. yaziniza bizden de hayirli ugurlu olsun dilekleri...:)

yusufun annesi dedi ki...

Akıllı arkadaşım benim:)))Hemen deneyeceğim:)))
Kocaman sevgilerimle:)))

NAZLI ARSLAN dedi ki...

Çok güzel bir fikir,deneyeceğim..
Bu arada tebrikler bu 100 inşallah bir gün 100 bin olur:)
Sevgilerimle...

elf dedi ki...

nice 1oo 200 300 lereee ...
portakal kabukları süpe görünüyor...
sobelendiiiin :))

Feyza Fidan dedi ki...

Burcucum, bayıldım bu işe..Ne akıllı kadınsın valla..Alayımda bir kaç kilo portakal rendeliyeyim :)))
Bu arada daha nice yazılara diyorum..
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

kaynatılacak mı her ikisi yoksa yalnızca karıştırıp dolaba mı kaldırılacak?
ellerinize sağlık, teşekkürler..

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Canım arkadaşlarım gönderdiğiniz birbirinden güzel yorumlara teşekkür ederim, akıllı kadın ilan edilmek pek hoşuma gitti doğrusu heh heh :))
Sorulara geçecek olursam Mihriban'cım yorumla da cevaplamıştım gerçi ama buzdolabında muhafaza ve alırken temiz kaşık kullanmak ömrünü fazlasıyla uzatır ;) Dururken sulanmıyor ama şekerle karıştırırken diriliğini kaybedip bulamaçlaşıyor ;)
İsimsiz kaynatmıyoruz, çiğden sadece şekerle karıştırıyoruz
Sevgiler...

tadinadoyamadım-dilek dedi ki...

Ellerine sağlık canım.çok nefis görünüyor kaçgündür aklımdan geçiyordu portakal kabuğundan herşey yapıyorum bide reçel yapsam diyordum.tarifini uygulayacağım en kısa zamamda

SEVGİYLE KAL

tadinadoyamadım-dilek dedi ki...

aman allahım ben yanış görmüşüm canımcım reçel sandım ben.ben kabuğu direk saklıyodum bu trifle saklarım bundan sonra reçel tarifin varmı kabuktan:)

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Dilek'çim hakkaten görüntü reçelimsi marmelatımsı kim der buna kabuk diye :)) Portakalla öyle çok şey yapasım var ki benim de, reçel, şekerleme...

Ebruli dedi ki...

Deneyecegim. Umarim bu sekilde bozulmadan kaliyordur. icinde toz seker oldugu icin mi bozulmuyor acaba?