01 Şubat 2009

Çiçek Bahçesi Pasta

Bir çiçek bahçesiyse ömür; tüm renklerini hep birarada! yaşamak dileğiyle...
İyi ki doğdun hayat arkadaşım ;))


Pasta muhteviyatımız; Yoğurtlu kakaolu pandispanya, ara katta cremole, üst sıvada kremşanti şeklinde. Rengarenk şeker hamuru güllerse gelin&görümce ortak yapımıdır :)))

18 Ocak 2009

Petibör Bisküvi


Ülker'inkiyle lezzet olarak neredeyse kardeş olabilir bu bisküviler. Tarifteki kabatma tozunu bisküvi namına yaraştırmadığımdan bu denememde koymamıştım. Ve fakat gördüm ki dokunun hareketliliğine, lezzetin çıtırlığına çokça katkısı var. Denerseniz mutlaka kabartma tozunu da ekleyin.Fırından çıkmış nispeten dolgun görünümdeki bisküvilerinizin yanına bir de çay koyun :)) Ayrıca ağzı kapalı kapta uzun süre çay dostu olarak size eşlik edecektir ;)
Malzemeler:
125gr Margarin(Yumuşamış)
4 Yemek Kaşığı Süt (Oda Isısında)
6 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
2 Yumurta (Oda ısısında)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
4 Su Bardağı Un (Elenmiş)
Hazırlanışı: Unu azar azar eklemek suretiyle yüm malzemeler elle yoğurulur. Unlanmış zeminde petibör kalıpla, yada hamur ruleti ile keserek dikdörtgen şekli verilir. Çatalla bisküviler delinerek petibör görünümü tamamlanır.180 Derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyetle yenir :))

31 Aralık 2008

Noel Baba Pasta



Mutlu, çok çok mutlu yıllar :))

Zat-ı muhterem Noel Baba; Yoğurtlu-Kakaolu Pandispanya , ara katta cremole&kestane püresi, kaplamalarda kremşanti muhteviyatlıdır ;)

24 Aralık 2008

Joyfullhouse Kurabiyeleri

Bugün Kunter'in kreşinde çocuklarla birlikte kurabiye süsledik :))) Şeker hamuruyla tanışan minik eller birbirinden cici Joyfullhouse Kurabiyeleri hazırlayıp eve götürmek için paketlediler. Şeker hamurunu pek seven minikler çok eğlendiler çokk! Joyfullhousesamsun'un muhteşem ekibine kocaman sevgiler :))

Zencefilli Kurabiyeler:
Malzemeler: 125 gr Tereyağ (yumuşamış) 1+1/4 Su bardağı Pudra şekeri 1 Yumurta 1 Tatlı kaşığı zencefil 2 Tepeleme yemek kaşığı nişasta 3 Su bardağı un (kıvama göre ek yapılabilir)
Hazırlanışı:Tereyağ ve pudra şekeri mikserle krema kıvamına gelene dek karıştırılır. Yumurta eklenir karışana kadar karıştırılır. Zencefil eklenir yine karışana kadar karıştırılır. Nişasta ve un da yavaş yavaş eklenerek elle yoğurulur. Yarım saat buzdolabında bekletildikten sonra unlanmış zeminde açılıp kalıplarla şekillendirilir. Çöpşiş takılmış kurabiyeler 175 Derece fırında 10 dakika kadar pişirilir.

04 Aralık 2008

Bayram Kurabiyeleri

Keyif veren inceliklerle dolu bir bayram dileklerimle...
Mutlu Bayramlar :))

25 Kasım 2008

Cevizli Biscotti

Görüntüsünün kuruluğuna inat ağızda dağılan misler gibi Biscottilerden yoksa siz hala denemediniz mi? Şahsen ben yeni deneyebildim :)) Çaya kahveye pek güzel arkadaşlık eden biscotti demirbaş kurabiye tariflerimin arasındaki yerini aldı ;)

Biscotti denediklerini gözünüz kapalı deneyebileceğiniz Burçin Birdane'den ;)
Tarifi Burçin'in sayfasından copy paste vb darbelerle aktarıyorum.
Malzemeler:70 gr. tereyağı 2 yumurta 2 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 portakal kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı portakal suyu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya şekeri 1 çimdik tuz 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz Üzerine serpmek için :2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:Fırını önceden 170 ˚C’ye ayarlıyoruz. Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu derin bir kap içerisine eliyoruz.Oda ısısında yumuşamış olan tereyağı, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave ederek yoğuruyoruz. Yumurtaları ve vanilyayı da ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz.Hamuru unlanmış tezgah üzerine alarak cevizi ilave edip yoğuruyoruz. Daha sonra iki eşit parçaya bölerek yaklaşık 20 cm uzunluğunda iki ekmekçik olacak biçimde elimizle şekil veriyoruz.Toz şekeri serperek elimizle hafifçe bastırıp oval form oluşmasını sağlıyoruz. Bu aşamada çok bastırmamakta fayda var. Çünkü zaten pişerken hafifçe yayılıyor. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dk. pişiriyoruz.Fırından çıkarıp 15-20 dk. tel ızgara üzerinde soğutuyoruz. Fırın ısısını 160˚C’ye düşürüp hamuru yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimliyoruz.Tekrar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 30 dk. daha pişiriyoruz.

18 Kasım 2008

Hülya Hanım'ın Lokumdan Pastaları

Kısa bir süre önce Lokumdan Güllü Pasta'ma beni çok mutlu eden bir yorum aldım. Almanya'dan Hülya Hanım lokum hamurunu denemiş, hatta pasta kaplamasında da kullandığını söylüyordu. Yayınlamak üzere kendisinden fotoğraflarını istediğimde bana birbirinden güzel pastalarının fotoğraflarını yolladı :)) Hülya Hanım'ın da pandispanya favorisi Müge'nin yoğurtlu Kakaolu Pandispanyası imiş ;) Lokum hamurunu hazırlarken ellerini hafif ıslatıp lokumları ezdikten sonra yoğururduğu tüyosunu da bizlerle paylaşmış ;)
Bu pastası gerçek şeker hamur kaplamalı...

Lokum hamurundan makete çalıştığı araba pastası...


Pastasever Hülya Hanım'a paylaşımı için çokk teşekkür ediyorum :))

16 Kasım 2008

Köstebek Pasta

Arada sırada sağdan sağdan reklamlarıyla yüzünü gösteren Dr. Oetker Amca duymasın ama hazır paketi olmaksızın nefis bir Köstebek Pasta yaptım ;)
Malzemeler
4 Yumurta
125 gr margarin (benmari eritilmiş)
80 gr bitter çikolata (benmari eritilmiş)
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı un
2-3 Yemek kaşığı kakao
1/2 Kahve fincanı süt
1 Çorba kaşığı reçel (vişne kullandım)
1 Paket Kabartma tozu (Bizim amcanın markasından :))
1 Paket Vanilya (Amca sen çok yaşa :))
Kreması:
1 Litre süt
7 Yemek kaşığı nişasta
1 Su bardağı şeker
1 Paket kremşanti
Ara dolgu için 2 adet muz

Hazırlanışı: Yumurta şeker ve vanilya açık renk olana dek mikserle çırpılır ardından oda ısısındaki diğer sıvı malzemeler eklenerek karışana kadar çırpılır. Toz malzemeler başka bir kapta elenerek tahta kaşıkla karışıma eklenir. 26 cm lik sadece tabanı yağlanıp unlanmış çember kalıba alınır.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk 20 dakika fırın kapağı açılmaksızın kürdan testini geçene dek pişirilir.
Krema için, kremşanti hariç tüm malzemeler çırpma teli ile sürekli çırpılarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. Soğutulduktan sonra kremşanti toz halde eklenerek çırpılır.
Ortası kenarlardan 2 cm kalacak şekilde oyulan pandispanya tabanına muz parçaları döşenir ardından kreması kümbet olacak şekilde dökülür. Oyularak traşlanmış pandispanya parçaları elle ufalanarak pasta yüzeyine yayılır. Afiyet olsun :))

12 Ekim 2008

Etimekerol



Etimek-Erol; nam-ı diğer "Yalancı Profiterol" Bir kaç blogda gördüm, yaptım, yedim, tekrar tekrar yaptım, tavsiye ederim ;)

Muhallebi :1 Su bardağı toz şeker 1 Su bardağı un 1 Litre süt 1 Paket vanilya karışımı ocakta sürekli karıştırarak kaynatılır. Kaynama noktasının ardından ocak kısık ateşe alınıp 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edilir. Muhallebi ocaktan alınır mikserle ara sıra çırpılarak iyice soğuması sağlanır.

1 Paket kremşanti 1 su bardağı sütle çırparak hazırlanır. Muhallebikremşantiye eklenerek mikserle karıştırılır. Kuplara yada genişçe bir borcam tepsiye yarı yarıya araya 1 paket etimek kırığı serpiştirerek serilir.

1 Paket çikolata sos paketteki tarifine göre hazırlanarak etimekli muhallebiye dökülür. Tercihen bir gece dolapta bekletilip servis yapılır.

Yumuşamış etimekler,krem kıvamında muhallebi,çikolatanın lezzet bütünlüğü ile afiyetle yenir :))

28 Eylül 2008

Mutlu Bayramlar



Hangi deminde, kaç yaşında olursa olsun herkesin bayram coşkusu çocuklarınki gibi şen olsun!

Mutlu bayramlar :))

07 Eylül 2008

Bebek Çolak Kurabiyeleri

Bir varmış, biricik bir bebek varmış. Dünyaya gelmesineyse daha günleerrr varmış. Velakin Evcilik halası bir akşam kalkmış vaktinden evvel tarçınlı çiçek kurabiyeler yapmış üstüne de mavi renk şeker hamurundan çiçekleri kondurmuş. Kocaman bir kavanoza doldurmuş. Ertesi gün sabah haber gelmiş; Bebek Çolak vaktinden evvel dünyaya gelmeye karar vermişmiş. Evcilik halası almış eline kavanozunu hemen hastaneye koşmuş :)) Yumuk yumuk gözleriyle, minicik, minnacık Bebek Çolak'ını almış kucağına koklamışş koklamış, o minicik yeni hayata, Sancak Kuzenlerin yeni bebeğine hoşgeldin demiş :)))



29 Ağustos 2008

Spiderman Pasta

Şşşt bir sırrım var. Kunter bugünü doğumgünü zannediyor. Bugüne kadar gittiği kreşinden ayrılıp yeni sezonda yepyeni bir kreşe gitmeye başlayacak. Tokat'taki kreşinden ayrılışı tesadüfen 5 yaş doğumgününe tekabül ettiğinden bu kreşinden de 6 yaş doğumgününde ayrılacağı fikrini türeten ve üreten paşam için bugün çok sevdiği kreşinde bir parti veriyoruz :))
Sınıfının Spiderman'ı addedildiğinden pastası da Spiderman Pasta oldu :)) Kahramanımız yüksekçe pastanın tepesine merdivenle çıkmak yerine ağ atarak sıçramayı tercih etti.
Pasta şekil şemal ilhamı işbu linkten. Pandispanyası malzeme pratikliği, garanti kabarışı, lezzeti ve ıslak lezzetine binaen Müge'nin Kakaolu-Yoğurtlu Pandispanyasından.
İşin Planlama&Programlama&Motivasyon kısmı "Purçoo papucu yarım kahve molası ver de pasta planlayalım" içerikli msn iletilerime "Yettim gari" diyerek gelen canımmm Pastardia'mdan :)))

19 Ağustos 2008

Patates Pasta 2


Ben yine-yeni-yeniden, beynimde o şarkının ritmi, kalktım bir patates pasta daha yaptım :)) Şarkıları da malzemeleri de birbirine karıştırdım, ortaya çıkan güzelliğe de şaştım kaldım. Baton kalıp biçimi, maydonozun yeşili, mısırın sarısı, çiçek kalıpla şekillenmiş közlenmiş kırmızı biber derken Patates Pasta 2 vizyona girmeye hak kazandı ;)
Malzemeler:
Haşlanmış soyulup rendenin kalın kısmıyla rendelenmiş patates
Soğan (ince doğranıp tuzla ovulup sudan geçirilmiş)
Kornişon turşu (sakın ola ki rendelemeyiniz! Küp küp doğrayınız)
Soslamak için : Zeytinyağı Limon Mayonez Baharat (Damak keyfinizce) ve Tuz
Süslemek için: Maydonoz Mısır Közlenmiş Kırmızı Biber
Hazırlanışı: Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra streç filmle kaplanmış baton kalıba koyulup buzdolabında en az bir kaç saat bekletilir. Kalıp uygun bir tabağa ters çevirilir, süslenir, afiyetle yenir :))
Patates Pasta 1 Tarifi için tıklayınız.

27 Temmuz 2008

Ev Kurabiye



"Evim evim güzel evim" diyene niyet, "Kreş bizim evimiz, yaşasın kreşimiz" diyene kısmet, tarçın kurabiyeli lezzeeet :))

21 Temmuz 2008

Lezzet Cheesecake



Eskiden yaptığım ve hatta yayınladığım bir tarif... Soğuk pişmeyen bir peykek... Tarif linkini vermek için şöyle bir eski yayınladığım tariflere uzandığımda iç ses şunu dedi " Nerede o şevk? Nerede o heyacan? " Bilmiyorum. Sahi benzer şeyler soruyor mu size de içsesiniz?

Tarif için tıklayın.