14 Ocak 2008

Çatal



Eğer ki "Evde sürekli tuzlu ikramım bulunsun", tekrara düşmek gibi olmasın "Bayatlamadan uzun süre de dayansın", bir de üstüne "Tadı pastane tuzlu pastaları gibi olsun" diyorsanız işte tam da bu tarifi tarif ediyorsunuz demektir.

Malzemeler:5 Su bardağı Un 1 Yumurta sarısı 1 Paket margarin(yumuşamış) 1 Kahve fincanı sıvıyağ 4 Çorba kaşığı yoğurt 1 Tatlı kaşığı mahlep 1 Paket kabartma tozu Tuz

Tüm oda ısısındaki malzemeler sırasıyla karıştırılarak elde edilen hamur 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir. Çatal yada farklı şekiller verilerek yumurta sarısı yada akı sürülerek çörekotu yada susam ile süslenir.

Afiyet olsun :))

16 yorum:

lezzetlilerim dedi ki...

Çok güzel ellerine sağlık. Ayrıca 6 ocak doğum günümüş Kutlarım canım. Benimkide 11 ocaktı
sevgiler

Adsız dedi ki...

Canımın içi,

ne güzel olmuş çatallar...

Beyazıta okula giderken cağoloğlu yokuşunda bir pastane vardı. Çatalını yemeden geçmezdim. nefis olurdu...

Onu hatırladım.

Öpüyom datlum. iyi pazartesiler.. :)

www.misssgibi.com

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Azize teşekkür ederim 7 ocaktı esasen doğum günüm :)) Sen de oğlakmışsın :)) Senin de geçmiş doğum günün kutlu olsun, sevgiler...
Zeriiiinn Bayezıt dedin, çatal dedin vurdun beni canevimden. Sen de mi Bayezıt'ta okudundu?? Ben de :)) Ben meydanda simitçide satılanlardan da alırdım bol bol. Herkes simit yerdi bendeniz çatal :)) Bak ben de oralara geldim gittim şimdi. Dene bizzati andıracaktır oraların çatallarını ;)) Sevgiler ossun...

Adsız dedi ki...

harika gorunuyorlar canim
tipki pastanelerdeki gibi
afiyet olsun

www.yenitadlar.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Bu çatalın ucuna accukta peynir saplasakta löpürdete löpütdete çayla afiyetlensek..Ellerine sağlık cano..Sevgiler :)

Selen dedi ki...

Burcumik,
Ben de çok severim çatalı. Şirkette akşamüzeri çıkardı eskiden çok hoşuma giderdi. Ellerine sağlık canımcım, öpüyorum

ceyt dedi ki...

Burcu'cum, çatalı bende çok severim.dediğin gibi herkes simit yerken bende çatal yiyorum.
ellerine sağlık canım nefiss olmuş. deniycem bu tarifi
sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Burcu'cucuğum,
Çatalı bende çok severim.Divan'dan ve Pelit'ten de alsam anında mide ekşimelerine sebep oluyor.Bu nedenle çatal yiyemez oldum..))Senin tarifinle artık bol bol yaparım canım..Ellerine sağlık..

Sevgilerle

İlker Ergin dedi ki...

merhaba.bende çok yaparım,evdede çok sevilir.sizinkilerde süper görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Burcu buna benzer bende de bir tarif var gerçekten 10 gün hava almadan bir yerde saklanırsa bayatlamıyor...Çok güze gözüküyorlar seninkide...Özellikle şekilleri çok hoş olmuş...ellerine sağlık.sağlık ve afiyetle

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, cok nefis olmus.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

deneme
deneme
biirr kiiii
birr kiii
deneme
:) :)

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Deneme olumlu
Deneme olumlu
Tamam :) :)

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Ellerine sağlık canım.O çatallar ne güzel bakıyor öyle.Gel beni ye der gibi:)

gülriz dedi ki...

Susamlılardan rica edebilir miyim lütfen??? Ellerine sağlık canım; kocaman sevgiler
Not: Kategorizasyonu en kısa zamanda yapacağım ama sonradan Kavalalı olma kurabiyelerin linkini vereyim sana: http://birdemetpapatya.blogspot.com/2007/09/sonradan-kavalal-olma-kurabiyelerim.html (yok yetmez dersen, yapıp bi koşu getireyim :)))))) Öptüm yanaklarından

NiNo dedi ki...

ben o catallari yirin

ne guzel olmuslar canim ya
bayildim

bende bu tarz seyelri daha cok seviyorum hele bole yanima alip okula goturmeye bayilirim ellerine saglik sekercim