26 Şubat 2008
Nokul
22 Şubat 2008
Yaprak Cheesecake
17 Şubat 2008
Pineapple Upside Down Cake
Yaşından beklenemez derecede Özünde Türkçe kullanan bir böceğin annesi olarak Ananaslı Tersyüz Kekimi ingilizce ismiyle takdim ediyorum. Pineapple Upside Down Cake...
Düşünün ki bizim evde Krem Peynir= Ezilik Peynir, düşünün ki uzaklara bakmak için kullandığımız alet Dürbün değil de Gözveç... Gerçi cd'ye yoğun teker dediği görülmedi henüz, velakin şu sıra okeyin Türkçesinin hayır demek olduğunda da ısrarcı kendileri :))
Kısa süre önce hatta piştiye yetişecek kadar zaman önce Gönül Dostumda gördüm bu keki. Tadını öyle güzel anlatmış ki denemeden duramadım.
Malzemeler
200 Gr kahverengi şeker yada Nurgül'ün yaptığı gibi beyaz şeker+1 yemek kaşığı pekmez yada benim yaptığım gibi sadece 1 Su bardağı toz şeker
100 gr tereyağ ile tavada karamelize edilip hafif yağlanmış 24-25cm'lik kelepçeli kalıba alınır. Ananaslar dizilir.
2 Su Bardağı Un
125 gr yumuşamış tereyağ
1 Su bardağı toz şeker
2 Yumurta
1 Pk vanilya
1 Pk kabartma tozu
1/4 Çay kaşığı tuz
1/2 Su bardağı Ananas konservesinin içindeki suyundan
1 Çay kaşığı tarçın
Önce yağ ve şeker, sonra yumurtalar teker teker, ardından tarçın vanilya ananas suyu, üstüne eleyerek un kabartma tozu ve tuz sıralamasıyla kek hamuru hazırlanıp ananasların üstüne dökülür. 150 Derecede 45 Dk kadar pişirilir. Soğuduktan sonra ters çevirilir. Afiyet olsun, bence size de kolay gelsin ;) Şimdiden çeşitli varyasyonlarıyla tekrar istendi bu kek. Elmalı, ayvalı...
04 Şubat 2008
Havuç Topları
30 Ocak 2008
Soyaunlu Ekmek
27 Ocak 2008
Çikolatalı Makaron
Eyyy eteklerini kuşanıp gelen zarif kurabiye; tartısızlığıma, eteklerinin nazına rağmen, Üstad'ın açtığı yolda gösterdiği hedefe hiç durmadan gitmek suretiyle nihayet sana kavuştum :))
Detaylı paylaşımlarıyla mutfaklarımıza bambaşka tadlar katan, adı gibi -Bizim- Pastane'nin detaylı makaron tarifi için tıklayın.
Tariflemede geçen Makaron hamuru için :
1 Su bardağı pudra şekeri (Celal Usta)
1/2 Su bardağı badem unu
3 Yemek kaşığı kakao
Karışımını üçer kez, sabırla robotton ve elekten geçirdim.
2 Yumurta akını Zinnur'un anlattığı gibi yumuşak tepeler oluşana kadar mikserin orta kademesinde, sonra 5 yemek kaşığı şekeri teker teker eklerken yüksek devirde karıştırıdım. Sonrasında unlu karışım ve yumurta akını tahta kaşıkla karıştırdım. Karışımı 1cm'lik uç takılmış krema sıkma aparatıyla yağlı kağıt serilmiş fırın tepisisine 2 cm'lik yuvarlaklar halinde sıktım. Kabuklanma için mevsim koşullarından yardım aldım ;) 15 dakika kadar balkonda beklettim. 175 Derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdim. Soğuduktan sonra yağlı kağıttan ayırıp, ikişerli gruplar halinde aralarına Nutella sürdüm.
Eee bu nefis ve de kendine münhasır etekli zerafeti bulmuşken parmak-başa hatıra fotoğrafı çektirmeden de bırakmadım :)))))
24 Ocak 2008
Portakal Kabuğu Rendesi
Yazortasına portakal kabuğu rendem bulunsun, soğuk sütlü tatlılarıma, keklerime, kurabiyelerime tat katsın diyorsanız; şimdiden rendeleyin portakalın kabuğunu, sonra hacmi kadar tozşeker ekleyerek karıştırın, cam kavanoza aktarıp ağzını sıkıca kapatın. Buzdolabında muhafaza edin. Yazın portakallı tatları için şimdiden afiyet olsun. Evcilik Lezzetler'in 100. postu da hayırlı uğurlu olsuuunnn :)))
20 Ocak 2008
Truff
14 Ocak 2008
Çatal
Eğer ki "Evde sürekli tuzlu ikramım bulunsun", tekrara düşmek gibi olmasın "Bayatlamadan uzun süre de dayansın", bir de üstüne "Tadı pastane tuzlu pastaları gibi olsun" diyorsanız işte tam da bu tarifi tarif ediyorsunuz demektir.
Malzemeler:5 Su bardağı Un 1 Yumurta sarısı 1 Paket margarin(yumuşamış) 1 Kahve fincanı sıvıyağ 4 Çorba kaşığı yoğurt 1 Tatlı kaşığı mahlep 1 Paket kabartma tozu Tuz
Tüm oda ısısındaki malzemeler sırasıyla karıştırılarak elde edilen hamur 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir. Çatal yada farklı şekiller verilerek yumurta sarısı yada akı sürülerek çörekotu yada susam ile süslenir.
Afiyet olsun :))
09 Ocak 2008
Bayatlamayan Üzümlü Karanfilli Kurabiyeler
Grip, rinit, coming cold, üsye ve adı her ne çeşitse bir kere geldi mi günlerce bırakmaz insanın yakasını. Burun kah tıkanır kah akar, damarda gezinen ilaçcıklar baygınlara çevirir bünyeyi.
Bir kaç gündür beni de buldu paçavra hastalığı. Aygın baygın yatar iken kapım çaldı. Koca bir paketle geldi kargocu. Uzak uzak diyarlardan ruh ikizim doğum günümü unutmamış bana birbirinden özenli ciciler göndermiş :)) Bu güzel kardan adam kavanoz da o sevgi dolu paketten çıktı :))
Böylesi güzel dostlarınız varsa, böyle cici bir kavanozunuz ve de içine koyacak bayatlamayan üzümlü karanfilli kurabiyeleriniz ne gam şu dünyada :)) Bayatlamayan Üzümlü Karanfilli Kurabiyeler
3 Yumurta
Yarım Su bardağı süt
2 Su Bardağı toz şeker
1 Su Bardağı Kuru üzüm
1 Paket yumuşamış margarin
2 Tatlı kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı toz hale getirilmiş karanfil
1,5 Çay Kaşığı karbonat
6 Su bardağı un
Oda ısısındaki tüm malzemeler karıştırılır. Ele yapışan kıvamda hamur kaşık yardımıyla tepsiye dizilir. 180 Drecede pişirilir. Günden güne ilk tazeliğiyle afiyetle ballı limonlu ıhlamur yanında yenir. Afiyet, şifa olur...
31 Aralık 2007
Çiçek Cips
Lazanya paketindeki, döşesen lazanya çıkmaz sayıdaki lazanya yapraklarını haşladıktan sonra, minik çiçek kalıplarımla şekillendirip tam da Miss Çilek'in anlattığı gibi mısır unu+tuz (ben baharat kullanmadım) karışımına bulayıp bir güzel kızarttım. Paşam için çok sağlıklı atıştırmalık oldular. Velakin dişinin kovuğuna da yetmediler :))
Çiçek cips vesilesi ile herkese çiççek gibi bir yıl dilerim :))
28 Aralık 2007
Haşhaşlı Limonlu Kek
Haşhaşlı kek bende bağımlılık yaptı. Özellikle limonlusunu arar oldu damağım :)) Şöyle malzemesi kolay, bereketli, buram buram limon kokulu, bol haşhaş tohumlu bir deneme yapayım dedim.
Tarif aşağıda. Haşhaş tohumu ve limon kabuğu rendesini damağınıza göre azaltabilirsiniz. Ben abarttım miktarlarını. Velakin der ki tadan arkadaşım "Tarifini internetten verebilirsin ama tadını asla" :))
Malzemeler:
250 gr Yumuşamış margarin
4 Yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 Paket vanilya
1 Çorba kaşığı Limon suyu
2 Büyük limon kabuğu rendesi
1 Su bardağı Un
1 Su Bardağı Patates nişastası
1 Paket kabartma tozu
4 Tepeleme yemek kaşığı haşhaş tohumu
Hazırlanışı: Margarin ve toz şeker, vanilya krema kıvamına gelene dek mikserle çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenerek karışana kadar çırpılır. Limon suyu, limon kabuğu rendesi eklendikten sonra yine karışana kadar çırpılır. Başka bir kapta elenerek hazır edilmiş un+patates nişastası+kabartma tozu karışımı, ardından haşhaş tohumu da eklenerek tahta kaşıkla karıştırılır. 180 Derecede kürdan testini geçene dek pişirilir. Afiyet olsun :))
26 Aralık 2007
25 Aralık 2007
En Tatlı Hediyeler / Chocolate Chip Cookies
Düşünün ki yepyeni bir yıla girerken, gözlerde gülücükle başlayıp, mideye, oradan da muzur şeker molekülleriyle kalbe ulaşacak, içleri ısıtacak, tatlı mı tatlı hediyeler vermek istiyorsunuz dostlarınıza...
Alternatifler için harika bir etkinliğimiz var. Sevgili Burçin'in sayfasını ziyaret ederek birbirinden özenli ve lezzetli "En Tatlı Hediyeler"i görmeniz mümkün.
Bu güzel etkinliğe "En Tatlı Kurabiyeler" kulvarından "Chocolate Chip Cookies" tarifimle katılıyorum. Ben cookieslerimi Migroslarda görüp, adetlerce aldığım kahve kutularıyla hediye edeceğim :))
Malzemeler:
125 Gr Tereyağ (Yarım paket)
1,5 Su bardağı esmer şeker
1 Paket Vanilya
2 Yumurta (Küçük)
2,5 Su bardağı Un
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tuz
3 Tatlı kaşığı toz haline getirilmiş neskafe
1 Su bardağı Damla çikolata
1/2 Su bardağı Fındık içi (öğütülmüş)
Hazırlanışı: Yumuşamış tereyağı, esmer şeker ve vanilya karışacak kadar mikserle çırpılır. Yumurtalar eklenerek yine karışacak kadar çırpılır. Un+kabartma tozu+tuz karışımı da eklenerek yine karışacak kadar çırpılır. (En az "Alabildiği-Kadar-Un" terimi kadar politik oldu bu "Karışacak-Kadar-Çırpma" terimi de :))
Ardından damla çikolata, neskafe ve fındık içi eklenerek tahta kaşıkla harmanlanır. Fırında yayılmaya meyilli, ele yapışan kurabiye hamuru küçük parçalar halinde fırın tepsisine dizilir. 150 Derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir. Tercihen sıcacık kahve yanında afiyetle yenir ;))
Adettendir. Bu güzel etkinlik için ev sahibimiz Felan Filan'a çok teşekkür ederiz denir. Var evet benim de bu tarz bir kapanış cümlem var. İzninizle....
Hayranım sana Burçiiiiiiiiiiiinnn :))))
24 Aralık 2007
Lazanya
İtalyano, lazalyano, bezzelyano...
Velhasıl Şu Garfield ağzının tadını biliyor ;))
*6 adet lazanya, 3 yemek kaşığı sıvıyağ ve tuz eklenmiş 2 lt suda 15 dakika yüksek ısıda tencere kapağı açık pişirilir.
*2 Yemek kaşığı margarin+2 Orta bay doğranmış soğan+ 300gr kıyma + 1 Su bardağı haşlanmış bezelye ile harcı hazırlanır.
*2 Yemek kaşığı margarin+ 2,5 yemek kaşığı un + 2,5 su bardağı süt formülüyle de başemel sos hazırlanır.
*200 gr kadar kaşar peyniri rendelenir.
Tüm bunları hazırladı iseniz lazanyanızı fırında bilebilirsiniz.
Şimdi dikdörtgen borcama iki yaprak yanyana bir sıra lazanya sonra bezelyeli harç, sonra başamel sos, sonra kaşar peyniri rendesi sıralaması ile dizme işlemine geçilir. En üst kata sadece başamel sos ve kaşar peyniri rendesi gelecek şekilde lazanya sonlandırılır. (Bir kaç gün buzdolabında bu şekilde bekletip servis önce de fırınlayabilirsiniz.) Servis zamanı 180 derecede kaşarlar eriyip renk değiştirene kadar fırınlanır.
Afiyetle yenir....